تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - هندوانه
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

هندوانه                   Watermelon

نام علمی           Citrullus vulgaris

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

هندوانه گیاهی است یكساله ویك پایه ساقه آن خزنده و پیچك درد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق می باشد . گلهای آن كوچك و زردرنگ است . میوه آن رگد یا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز می باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممكن است سیاه ، قرمز ، سفید و یا زرد باشد .

تركیبات شیمیایی:

هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام كاروتن و لیكوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد

در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است

آب                           92 گرم

پروتئین                     0/5 گرم

مواد چربی                0/2 گرم

نشاسته                  6 گرم

كلسیم                   0/7 میلی گرم

فسفر                     10 میلی گرم

آهن                       0/5 میلی گرم

سدیم                    1 گرم

پتاسیم                 100 میلی گرم

ویتامین آ              600 میلی گرم

ویتامین ب 1         0/03 میلی گرم

ویتامین ب 2        0/3 میلی گرم

ویتامین ب 3        0/2 میلی گرم

ویتامین ث           8 میلی گرم

تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد .

خواص داروئی:

هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می كند و بهترین میوه تابستان است .

1)هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون كمك می كند

2)هندوانه معده را تقویت می كند

3)پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است

4)مغز تخمه هندوانه كرم های معده و روده را از بین می برد

5)هندوانه برای ورم مثانه مفید است

6)هندوانه بدن را تازه  شاداب می كند

7)هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است

8)آب هندوانه مخلوط با سكنجبین علاج كننده یرقان و دفع كننده سنگ كلیه است

9)برای خنك كردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شكر بخورید

10)برای برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید

11)برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید

12)هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یكساعت قبل از غذا . زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می كند همچنین نباید آنرا با میوه های دیگر مخلوط كرد زیرا تولید نفخ شكم می كند

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهائیكه دارای معده سرد می باشند مناسب نیست . اینگونه اشخاص اگر می خواهند هندوانه بخورند باید آنرا با شكر ، ویا عسل و یا گل قند بخورند .

همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox