تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - موز
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

موز                        Banana

نام علمی         Musa sapientum

 

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

موز گیاهی است علفی كه مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر می رسد . گلهیا آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .

موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می شده است . در سال 1482 پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می شود .

موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .

موز انواع مختلف درد یك نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است كه مزه شیرینی درد .

در كشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در كشورهای آمریكای لاتین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می كنند

هنگامیكه موز انتخاب می كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است . موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است .

تركیبات شیمیایی:

قندی كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است

در صد گرم موز مواد زیر موجود است

انرژی                        100 كالری

آب                           70 گرم

پروتئین                   0/8 گرم

چربی                     0/2 گرم

قند                       6/5 گرم

كلسیم                 8 میلی گرم

فسفر                  25 میلی گرم

آهن                    0/7 میلی گرم

سدیم                  1 میلی گرم

پتاسیم                370 میلی گرم

ویتامین آ              190 واحد

ویتامین ب1         0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2        0/06 میلی گرم

ویتامین ب 3       0/07 میلی گرم

ویتامین ث          10 میلی گرم

در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین ، نوروپی تفرین ، دوپامین و كاته چولامین وجود دارد .

خواص داروئی:

موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می كند . موز انرژی زیادی درد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص  مسن می باشد

1)بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد

2)موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است

3)موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و كم خون حتما باید موز بخورند

4)موز تقویت كننده معده و نیروی جنسی است

5)موز درمان زخم معده و روده می باشد

6)گرد موز همچنین داروی خوبی برای  پائین آوردن كلسترول است

7)شیره گلهای موز درمان كننده اسهال خونی است

8)جوشانده موز اثر قطع خونریزی درد

9)ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است

10)ریشه موز دفع كننده كرم معده است

11)موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می كند برای رفع این عارضه باید پس از موز كمی نمك خورد

12)موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب  درد.

13)برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید

14)موز مدر است

15)موز بعلت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط كنند.

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

مضرات خاصی گفته نشده است .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox