تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - كدو
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

كدو             Squash

نام علمی   Lagenaria vulgaris

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

كدو گیاهی است یكساله و خزنده كه برگهای آن بشكل قلب و پهن و پوشیده از كرك ریز می باشد . گلهای زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روی یك پایه قرار درد . ریشه آن بایرك و بلند ، كمی شیرین و خوردن جوشانده آن مستی آور است . كدو انواع مختلف درد مانند كدوی حلوایی ، كدوی تنبل یا كدوی زرد  ،كدوی خورشی یا كدوی سبز .

نوعی از كدوی حلوایی در كانادا و آمریكا و بعضی نقاط دنیا می روید كه بسیار بزرگ می شود و گاهی وزن آن مرباتا 60 كیلوگرم نیز می رسد . در آمریكا و كانادا این كدوها را برای شب هالوین بكار میئبرند و با آن ر و كیك درست می كنند .

تركیبات شیمیایی:

در یكصد گرم كدو مواد زیرا را می توان یافت :

                                       كدو حلوائی                                  كدو سبز

كالری                              18                                                   18

آب                                  91 گرم                                             94 گرم

پروتئین                            1 گرم                                               1/1 گرم

چربی                             0/1 گرم                                             0/1 گرم

نشاسته                         5/4 گرم                                            3/6 گرم

كلسیم                       21 میلی گرم                                       28 میلی گرم

فسفر                         45 میلی گرم                                      0 3 میلی گرم

آهن                           0/8 میلی گرم                                     0/5 میلی گرم

پتاسیم                      24 میلی گرم                                       2/2 میلی گرم

ویتامین آ                      1600 واحد                                         400 واحد

ویتامین ب 1               0/5 میلی گرم                                    0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2               0/11 میلی گرم                                 0/09 میلی گرم

ویتامین ب3                0/6 میلی گرم                                  1 میلی گرم

ویتامین ث                9 میلی گرم                                      20 میلی گرم

در صد گرم تخم كدو مواد زیر موجود است :

آب                        94 گرم

پروتئین                  1/1 گرم

چربی                   0/1 گرم

نشاسته              3/6 گرم

كلسیم               28 میلی گرم

فسفر                30 میلی گرم

آهن                  0/4 میلی گرم

پتاسیم              2/2 میلی گرم

ویتامین آ            400 واحد

ویتامین ب 1       0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2       0/09 میلی گرم

ویتامین ب 3      1 میلی گرم

ویتامین ث          22 میلی گرم

خواص داروئی:

خواص كدو و تخم كدو :

كدو از لحاظ طب قدیم ایران سرد  و تر یعنی خنك كننده و مرطوب كننده است و از لحاظ شیمیایی بدن را قلیایی می كند . كدو هم مانند بادمجان  چون دارای كالری است بنابراین مهمترین غذا برای كسانی است كه می خواهند وزن كم كنند .

1)تخم كدوی خام اثر دفع كرم روده درد و چون سمی نیست اطفال نیز می توانند از آن استفاده كنند . برای این منظور باید مقدر 50 گرم تخم كدو را پودر كرده و با عسل مخلوط نموده و مصرف كنید و باید بعد از چهار ساعت یك مسهل مانند روغن كرچك بخورید كه كرمها را دفع كند .

2)كدو اثر ملین ، مدر و رفع یبوست و رفع سوء هاضمه را درد

3)به اشخاصی كه تب دارند كدو می دهند تب را پائین می آورد

4)كدو برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی غذای خوبی است

5)كدو خونساز است و برای استفاده از این خاصیت كدو باید آنرا همراه با آب غوره و یا سركه در روغن زیتون پخت و مصرف نمود

6)برای رفع دندان درد آب كدو قرقره كنید

7)برای درمان گوش درد چند قطره آب كدو در گوش بچكانید

8)برای برطرف كردن التهاب معده ، كبد و كلیه كدوی پخته را روی این اعضاء بگذارید

9)پوست كدو را خشك كنید خوردن آن درمان بواسیر و خونریزی معده  و روده است

10)تخم كدو درمان كنننده سرفه و برطرف كننده اخلاط خون است

11)برای زخم روده ها و مثانه و سوزش مجرای ادرار تخم كدو مصرف كنید

12)روغن تخم كدو برای رفع تب و دل پیچه مفید است

13)كدو و تخم كدو هر دو برای پیشگیری سرطان مفید می باشند

14)تخم كدو علاج كننده سرطان پروستات و برطرف كننده ورم پروستات می باشد در مادران بالاتر از سن چهل معمولا غده پروستات شروع به بزرگ شدن می كند و بنابراین این اشخاص باید چند روز در هفته كدو حلوایی یا تخم كدو بخورند .

15)كدو و تخم كدو در پیشگیری سرطان ریه بسیار موثر است و اشخاص سیگاری و حتی آنهائیكه با این  اشخاص زندگی می كنند و باصطلاح سیگاری دست دوم هستند برای اینكه مریض نشوند باید از كدو استفاده كنند .

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

همانطور كه گفته شد كدو سرد است و در خوردن كدو در مناطق حاره و گرم سیر بسیار مفید است و بدن را سالم نگاه می درد .

كدو برای كسانیكه طبع سرد دارند و یا در مناطق سردسیر زندگی می كنند خوب نیست زیرا ایجاد نفخ وسنگینی و درد معده می كنند .و بنابراین اشخاص اگر بخواهند كدو بخورند حتما باید آنرا با ادویه های گرم مانند خردل و سیر و فلفل و نعناع بخورند .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox