تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - ترب و تربچه
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

ترب و تربچه         Radish

نام علمی     Raphanus sativus

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

ترب گیاهی است یكساله كه ارتفاع ساقه آن تا یك متر می رسد . برگهای آن پهن ، ناصاف ، كرك دردو با بریدگیهای نامنظم می باشد . گلهای آن برنگ سفید ، زرد روشن ، آبی روشن و بنفش است كه درانتهای شاخه ظاهر می شود .

بطور كلی دو نوع ترب وجود دارد :

1- ترب سیاه كه معمولا در پائیز برداشت می شود .

2-تربچه كه به رنگهای مختلف قرمز و وصورتی و بصورت های دراز و گرد وجود دارد .

تركیبات شیمیایی:

طعم تند ترب مربوط به ماده ای است بنام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده ای بنام كلراید Malvin Chloride است .

در صد گرم ترب خام مواد زیر موجود است :

آب                                90 گرم

پروتئین                           1 گرم

چربی                           0/1 گرم

مواد نشاسته ای            3/5 گرم

كلسیم                        30 میلی گرم

فسفر                          30 میلی گرم

پتاسیم                      330 میلی گرم

آهن                          1 میلی گرم

سدیم                      18 میلی گرم

ویتامین آ                  10 واحد

ویتامین ب 1            0/03 میلی گرم

ویتامین ب 2            0/03 میلی گرم

ویتامین ب 3           0/03 میلی گرم

ویتامین ث             25 میلی گرم

خواص داروئی:

ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بكار می رفته است .

1)ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است .

2)ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می كند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد .

3)ترب برای درمان قنرس و رماتیسم مفید است .

4)برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا كمك می كند .

5)آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است .

6)ترب برای درمان یرقان مفید است .

7)تخم ترب درد را تسكین می دهد .

8)در صورت مسمومیت غذایی مقدری تخم ترب را همراه با سكنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاك می كند .

9)برای مداوای زخم های بدن از  ترب  و عسل ضماد تهیه كرده و روی زخم بگذارید .

10) دم كرده ترب ادرار آور است و برای درمان حبس البول بكار می رود .

11)تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .

12)اگر دست یا پای شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانید و بگذارید تا كمی سرد شود بطئریكه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید .

13)دم كرده ریشه ترب تقویت كننده بدن است .

14)برای دفع سنگ كیسه صفرا و سرفه های تشنج آور از ترب بصورت زیر استفاده كنید :

در یك ترب بزرگ حفره ی ایجاد كرده و همچنین در ته آنهم سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریكه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقدایر شكر در حفره ریخته و آنرا با آب پر كنید و ترب را در دهانه شیشه یا استكانی قرار دهید كه آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استكان پر شود . این آب را چند بار در روز بنوشید .

15)خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد می كند .

16)ودرن ترب رنگ چهره را باز می كند.

17)جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است .

18)تخم ترب اشتهاآور است.

19)برای از بین بردن تب تخم ترب را دم كرده و به بیمار بدهید .

20) تخم ترب بصورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیدره استفاده می شود .

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox