تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - انار
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

انار   Pomegranate

نام علمی   Punica

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

انار یكی از میوه هایی است كه از قدیم وجود داشته است حتی در كتب مقدس چندین بار نام آن ذكر شده است . هومر شاعر معروف یونان در كتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف ایت كه حضرت سلیمان باغ بزری پر از درخت های انار داشته كه به ان عشق می ورزیده است .

درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . كلمه انگلیسی Pomegranate  از زبان یونانی مشتق شده كه به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد .

انار درخت كوچكی است كه ارتفاع آن تا 6 متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن كمی تیغدر و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است .

گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن كروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می باشد .

رویهمرفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است .

تركیبات شیمیایی:

قسمت های مختلف درخت انار مخصوصا پوست ریشه و ساقه انار دارای مقدری در حدود 20 درصد تانن و اسید پونی كوتانیك Punicotaniv acid می باشد . پوست درخت انار دارای الكالوئیدی بنام پله تیه رتین Pelletierin است .

در صد گرم دانه انار واد زیر موجود است .

انرژی                              38 كالری

آب                                  82 گرم

پروتئین                           0/4 گرم

چربی                            0/3 گرم

مواد نشاسته ای            10 گرم

كلسیم                         4 گرم

سدیم                          3 میلی گرم

پتاسیم                       260 میلی گرم

آهن                           0/5 میلی گرم

ویتامین ب 1               0/2 میلی گرم

ویتامین ب 2                0/03  میلی گرم

ویتامین ب 3                 0/02 میلی گرم

ویتامین ث                   4 میلی گرم

خواص داروئی:

خواص میوه انار

 از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد ف تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشك و بسیار قابض می باشد .

پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .

كلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد كه بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .

1)انار شیرین ادرار آور است .

2)ملین مزاج است .

3) آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .

4)ترشح صفرا را زیاد می كند.

5)آب انار اسهال را برطرف می كند.

6)اگر آّ انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بینی بچكانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می كنید .

7) خون ساز است .

8)خون را تصفیه می كند .

10)برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت كلیه است .

11)آب انار خنك كننده است .

12)رنگ صورت را شاداب می كند .

13)صدا را باز كرده و گرفتگی صدا را برطرف می كند .

14)برای وزن اضافه كردن انار بخورید .

15)آب انار مقوی قلب و معده است .

خواص دیگر قسمت های درخت انار

1. جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده و روده را از بین می برد .

2. جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد كرم درد .

3. برای برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده كنند .

4.خانم هائیكه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده كنند.

5.برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .

6.برای برطرف كردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .

7. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار كرم كش است .

8.دم كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می كند .

9.دم كرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بكار ببرید .

10.برای برطرف كردن دندان درد ، دم كرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه كنید .

11.انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می كند .

12. برای برطرف كردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

كسانیكه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط كنند . زیرا معده را سست كرده و ایجاد نفخ می كند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن كه برای رفع كرم بكار
می رود ممكن است ایجاد سرگیجه و استفراغ كند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط كرد و این كار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox