تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - مارچوبه
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

مارچوبه             Asparagus

نام علمی         Asparagus officinalis

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد .

مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخه هایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های 3 تا 8 تائی خارج می شود .

بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها  می كارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .

این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان می دهد .

مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف كرد . باید مارچوبه را با كمی آب و حرارات كم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیكه مارچوبه می خرید دقت كنید تازه باشد .

شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك  آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه  این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است .

تركیبات شیمیایی:

مارچوبه دارای آسپاراژین ف كونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیك ، آسپاراگوز ، و اسید سوكسی نیك می باشد دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است .

درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است

آب                                  90 گرم

پروتئین                           2/5 گرم

چربی                            0/2 گرم

مواد نشاسته ای              4/2 گرم

كلسیم                           22 میلی گرم

فسفر                            60 میلی گرم

آهن                              1/1 میلی گرم

سدیم                          2 میلی گرم

پتاسیم                        275 میلی گرم

ویتامین آ                      900 واحد

ویتامین ب 1                 0/2 میلی گرم

ویتامین ب 2                 0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3                 1/5 میلی گرم

ویتامین ث                    35 میلی گرم

خواص داروئی:

از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با سركه بخورند .

مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است

1)خوردن آن دید چشم را تقویت می كند

2)برای تقویت نیروی جنسی مفید است

3)ضعف مثانه را برطرف می كند

4)برای تقویت قلب مفید است

5)ملین است و یبوست را برطرف می كند

6)تب بر است

7)مارچوبه بعلت داشتن كلروفیل خونساز است و كسانیكه كم خون هستند باید از آن استفاده كنند .

8)مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون كمك می كند

طرز استفاده:

برای نگاهدری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشكی آنرا از بین میبرد

مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه كرد .

مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم كرده آن است

دم كرده مارچوبه را به این صورت تهیه كنید :

چند شاخه مارچوبه را در داخل یك لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه كنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بكشد . از این دم كرده بمقدر دو تا سه فنجان در روز برای تسكین و آرامش قلب استفاده كنید .

مضرات :

مارچوبه را نباید آنهایی كه مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف كنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ كلیه خوب نیست .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox