تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - بادام زمینی
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

بادام زمینی   Peanut

نام علمی   Arachid

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

بادام زمینی گیاه بومی برزیل بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .آب و هوای گرم برای كشت این گیاه مناسب می باشد . بادام زمینی گیاهی است یكساله دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن در حدود 30 سانتیمتر می باشد . برگهای آن مركب از دو زوج برگچه است گلهای آن دو نوع متفاوت برنگ زرد می باشد كه پس از تلقیح ، دم گل خم شده و به سطح خاك می رسد و سپس بتدریج در خاك فرو رفته و میوه در داخل خاك تشكیل می شود .

میوه بادام زمینی بطول تقریبی 4 سانتیمتر است و دریا پوسته شكننده برنگ خاكستری مایل به زرد می باشد .

بر روی پوسته یك تا سه برجستگی مشاهده می شود كه هر یك محل دانه ها را نشان می دهد .

دانه بادام زمینی تقریبا مانند فندق برنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شكل است .پوسته نازكی دانه را پوشانده كه برنگ قرمز قهوه ای است .

تركیبات شیمیایی:

بادام زمینی دارای موادی مانند آراشین Arachin ، كوناراشین Conarachin ، چربی ، پروتئین و ویتامین های مختلف است .

در صد گرم بادام زمینی بدون پوست مواد زیر موجود است :

آب                                                6 گرم

پروتئین                                          26 گرم

چربی                                          48 گرم

مواد نشاسته ای                           16 گرم

كلسیم                                       600 میلی گرم

فسفر                                        400 میلی گرم

آهن                                         2 میلی گرم

سدیم                                       5 میلی گرم

پتاسیم                                   670 میلی گرم

ویتامین ب 1                             1 میلی گرم

ویتامین ب2                             0/15 میلی گرم

ویتامین ب 3                            16 میلی گرم

بادام زمینی بسته به محل كشت آن بین 40 تا 50 درصد روغن درد كه بنام روغن آراشید معروف است . این روغن از اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریك ، اسید پالمتیك و اسید های جرب اشباع نشده مانند اسید لینوئكی تشكیل شده است . مقدر چربیهای اشباع شده  در روغن آراشید تقریبا 30 درصد می باشد . برای تهیه روغن آراشید ابتدا پوسته آن را شكسته و دانه ها را جدا می كنند . سپس پوسته نازك قرمز رنگ را نیز خارج كرده و دانه ها را در ماشین های مخصوصی خرد كرده و بصورت خمیری در می آورند و بعد آنرا در دستگاه فشار ریخته و بدون استفاده از حرارت روغن آنرا با فشار خارج می كنند كه بنام روغن فشار اول معروف است . برای بدست آوردن روغن فشار دوم ، باقیمانده خمیر فشار اول را ابتدا با آب مخلوط كرده و میگذارند مدتی بماند و سپس در دستگاه فشار قرار داده و روغن فشار دوم را از آن تهیه می كنند . از باقیمانده فشار دوم تحت اثر گرما روغنی بدست می آید كه بنام روغن فشار سوم معروف است و فقط به مصرف صابون سازی می رسد . روغن آراشید دارای بو و طعمی ملایم و برنگ زرد روشن می باشد .

خواص داروئی:

بادام زمینی از نظر طب قدیم ایران متعادل است . چون بادام زمینی دری پروتئین می باشد بنابراین از نظر غذایی بسیار مهم است .

1-برای تقویت ریه و طحال مفید است .

2-كلسترول خوب خون را بالا می برد .

3-درد معده را از بین می برد .

4-نرم كننده سینه است .

5-سرفه خشك را برطرف می كند .

6-شیر را در مادران شیر ده زیاد می كند.

7-ملین است .

8-بسیار مقو ی است .

9-برای تقویت قوای دماغی مفید است .

10-به هضم غذا كمك می كند .

طرز استفاده:

طرز تهیه كره بادام زمینی Peanut butter

500 گرم بادام زمینی پوست كنده رابا مقدری آب مخلوط كرده و بجوشانید تا كمی پخته شود ( ولی له نشود ) سپس 400 گرم روغن نارگیل را بان اضافه كرده و در داخل مخلوط كن برقی ریخته تا كاملا بصورت كره در آید . سپس كمی نمك به آن اضافه كنید .

كره بادام زمینی را میتوان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه كرد . كافی است كه بجای روغن نارگیل آب اضافه كنید .

مضرات :

بادام زمینی با اینكه غذای بسیار مقوی و خوبی است بعلت اینكه دارای روغن های اشباع شده می باشد كلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرائین می شود . بنبراین آنهائیكه دارای بیماری قلبی بوده و یا كلسترول خونشان بالا است باید از خوردن آن خورددی كنند .

اگر كره بادام زمینی میخرید دقت كنید كه تازه  و از كارخانه مطمئن باشد زیرا در بعضی مواد بادام زمینی و یا كره آن در اثر عدم دقت در تولید ، آلوده به قارچ سمی افلاتوكسین Aflatoxin می شود كه سرطان زا بوده و باعث سرطان كبد می شود .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox