تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - انبه
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

انبه   Mango

نام علمی   Mangifera indica

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

انبه درختی است زیبا كه ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اكنون در تمام مناق استوایی و حاره كشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است .

برگهای این درخت نیزه ای شكل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن كه انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شكل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .

تركیبات شیمیایی:

انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیك Benzoic Acid اسید سیتریك Citric Acid و پیوری یلو دری Puri yellow Dye كه ماده زرد رنگی است می باشد . انبه در حدود15% تانن درد .

هسته انبه دارای چربی زیاد  و نشاسته و اسید گالیك Gallic Acid است .

در صد گرم انبه مواد زیر موجود است :

انرژی                              45 كالری

آب                                  80 گرم

نشاسته                         12  گرم

پروتئین                           0/5 گرم

چربی                             0/15 گرم

كلسیم                            6 گرم

فسفر                             9 میلی گرم

آهن                              0/15 میلی گرم

ویتامین آ                        3500 واحد

ویتامین ب 1                   0/4  میلی گرم

ویتامین ب 2                   0/35 میلی گرم

ویتامین ب 3                   0/6 میلی گرم

ویتامین ث                      25 میلی گرم                 

خواص داروئی:

خواص میوه انبه

انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس تولید كننده بلغم و سودا  در بدن می باشد .

1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت كننده بدن است .

2)انبه تقویت كننده قوای جنسی است .

3)رنگ صورت را درخشان می كند .

4)دهان را خوشبو می كند .

5)ادرار آور است .

6)یبوست را برطرف می كند .

7)انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیك است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می كند .

8)انبه تمیز كننده خون می باشد .

9)خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .

10)انبه حرارت بدن را كاهش می دهد و تب را پائین می آرود .

11)برای رفع اسهال مفید است .

12)خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .

13)برای درمان بواسیر مفید است .

14)عطش را برطرف می كند.

15)انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سكنجبین بخورند .

خواص مغز هسته انبه

انبه دارای هسته بزرگی است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده كرد .

مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است .

1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می كند .

2-برای معالجه سرمخوردگی مصرف می شود .

3-سرفه های سخت را درمان می كند .

4-درمان كننده بواسیر خونی است .

5-خانم هائیكه دچر خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده كنند .

6-مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است .

7-برای تسكین آسم و تنگی نفس مفید است .

8-ضد استفراغ است .

دیگر خواص درخت انبه

1.گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع می كند .

2.اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه می كند .

3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط كنید برای ناراحتی های پوست مفید است .

4.برای برطرف كردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید .

5.برای تقویت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنید .

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممكن است ایجاد خارش و دمل نمائید .

اگر خون انبه ایجاد نفخ بكند باید آنرا با زنجبیل خورد .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox