تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - عدس
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

 عدس       Lentil

نام علمی   Lens culinaris medic    

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

عدس یكی از حبوبات است كه از قدیم الایام در اكثر نقاط دنیا كشت می شده است . گیه شناسان اعتقاد دارند كه عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئین بسیار غی است و دربین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین درد .

عدس گیاهی است یكساله كه ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای 6 تا 14 برگچه می باشد كه در انتهای آن پیچك قرار درد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف كوچكی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد .

عدس دو نوع است :

1)عدس رسمی كه دانه آن گرد و سنبتا درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است .

2)عدس ریز یا عدس قرمز كه دانه های آن ریز و به رنگ قرمز می باشد .

تركیبات شیمیایی:

عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B می باشد .

مواد موجود در 100 گرم عدس بقرار زیر است :

انرژی                    340 كالری

پروتئین                  25 گرم

چربی                     1 گرم

مواد نشاسته ای       60 گرم

 كلسیم                  80 میلی گرم

فسفر                     380 میلی گرم

آهن                         7 میلی گرم

پتاسیم                   8 میلی گرم

ویتامین آ                 600 واحد بین المللی

ویتامین ب 1            0/4 میلی گرم

ویتامین ب2             0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3             2 میلی گرم

آرسنیك                  1 میلی گرم

خواص داروئی:

عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشك است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یكدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .

عدس یك غذای كامل است و انرژی لازم را برای كارهای بدنی برای انسان تامین می كند .

عدس دارای خواص زیر است

1)عدس زیاد كننده ترشحات شیر است و مادران شیدره حتما باید از آن استفاده كنند .

2)عدس را در كنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می كند .

3)برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره كنید . 

4)برای تقویت معده و برطرف كردن گاز معده عدس پخته را با سركه میل كنید .

5)آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.

6)پماد در عدس با سركه برای ترك دست و پا كه بعلت سرما عارض شده سودمند است .

7)عدس را می توان بعنوان مسهل هم مصرف كرد چون دارای لعاب زیادی است كه در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است .

8)عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بكار برد .

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

عدس با تمام مزایایی كه درد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می كند ثانیا قابض است و جریان خون را در رگها آهسته می كند . البته می توان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن كنجد و یا روغن بادام و با سركه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن میكروپروتئین برای افرادیكه ناراحتی كلیه مخصوصا تقویت كلیه دارند زیانبخش است .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox