تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - لوبیا
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

لوبیا            Kidney bean

نام علمی  Phasaeolous vulgaris

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی وب الا رونده كه بدور درختان و یگاهان دیگر می پیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوك تیز است كه شامل سه برگچه بشكل قلب می باشد .

گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریك و غلاف مانند است كه دانه های لوبیا در آن قرار درد .

از پوست و دانه های لوبیا هنگامكیه لوبیا سبز است استفاده می شود كه بنام لوبیای سبز معروف است ولی هنگامیكه پوست غلف سفت می شود دانه های داخل آن بصورت لوبیای خشك كه برنگ قرمز یا سفید می باشد مورد استفاده غذایی قرار می گیرد .

تركیبات شیمیایی:

در صد گرم لوبیای سبز مواد زیر موجود است

آب                    92 گرم

پروتئین               1/6 گرم

چربی                 0/2 گرم

مواد نشاسته ای   4/5 گرم

سدیم                  4 میلی گرم

پتاسیم                150 میلی گرم

كلسیم                 50 میلی گرم

فسفر                 35 میلی گرم

آهن                  0/6میلی گرم

ویتامین آ            540 واحد

ویتامین ب 1        0/16 میلی گرم

ویتامین ب 2       0/1 میلی گرم

ویتامین  ب 3      0/5 میلی گرم

ویتامین ث         15 میلی گرم

اینوزیت               0/75 میلی گرم

ساكارز               1/5 گرم

در صد گرم لوبیای خشك مواد زیر موجود است

آب                    10 گرم

پروتئین               22 گرم

چربی                 1/5 گرم

سدیم                15 میلی گرم

پتاسیم              1 گرم

كلسیم              130 میلی گرم

فسفر                420 میلی گرم

آهن                   7 میلی گرم

ویتامین آ             20 واحد

ویتامین ب 1         0/55 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3          2/4 میلی گرم

برگهای لوبیدارای ماده ای بنام آلان توئین می باشد .

خواص داروئی:

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است

1)ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می كند

2)درمان كننده بیماریهای دستگاه ادراری است

3)سنگ كلیه را برطرف می كند

4)سینه و ریه را نرم می كند

5)آب را از بدن خارج می سازد

6)لوبیای سبز مقوی قلب است

7)نیروی جنسی را تحریك می كند

8)قاعده آور است

9)كلسترول خون را پائین می آورد

10)ضد سرطان است

11)برای رفع بیماریهای قلبی مفید است

12)بدلیل داشتن مقدرزیادی الیاف روده ها را تمیز می كند

13)فشار خون را پائین می آورد

14)یبوست را برطرف می كند

15)در استعمال خارحی در لوبیا را خیمر كرده و روی زخم های اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد .

طرز استفاده:

جوشانده :  مقدر 30 گرم لوبیای خشك را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آنرا صاف كرده و یك فنجان قبل از هر غذا بنوشید

لوبیای پخته : لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا كاملا  پخته و نرم شود و بمقدر یك فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده می توان لوبیا را با خردل ، زیتون و آبلیمو مصرف كرد .

سوپ لوبیا : از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است . سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید .

مضرات :

لوبیا بعلت داشتن پروتیئن برای شاخاصی كه مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریك خونشان بالاست مناسب نیست . ضمنا لوبیا بدلیل اینكه گاز زیادی در معده  و روده تولید می كند باید بمقدر كم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آنراقابل هضم كرد . بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و بمدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته ،‌آب تازه روی آن بریزید و بپزید .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox