تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - عناب
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

عناب       Jujube Tree

نام علمی  Zizyphus jujuba Mill

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

عناب درختی است كه ارتفاع آن تا 8 متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریك است و نوعی دیگر بصورت كج و معوج بالا می رود .

عناب بومی مناطق گرمسیر است كشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج درد .

برگهای این درخت كوچك ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن كوچك و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت كه عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ ودارای یك هسته است .

طعم عناب كمی شیرین است

تركیبات شیمیایی:

عناب دارای لعاب فراوان ف حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدر زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد .

خواص داروئی:

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است .

1)عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد  نرم كننده سینه است

2)ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید

3)ادرار را زیاد می كند

4)عناب آرام كننده اعصاب است

5)خون را تمیز می كند

6)ضد سرفه است

7)خواب آور است و بیخوابی را برطرف می كند

8)جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است

9)آسم وتنگی نفس را برطرف می كند

10)برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید .

11)هسته عناب خواب آرو است

12)خستگی شدید را برطرف می كند

13)رشد موی سر را زیاد می كند

14)جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می كند

15)جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است

16)برای برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید

17)دستگاه هاضمه را تقویت می كند

18)حافظه را تقویت می كند

19)كم اشتهایی را برطرف می كند

20)هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه می كنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود

21)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخورید .

طرز استفاده:

جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شكفته شود و 1/5لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

خیس كرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس كنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف كرده و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین مخلوط كنید تا كاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه كرده و بنوشید .

مضرات :

عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می كند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شكر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را كم می كند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox