تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - گریپ فروت
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

گریپ فروت         Grapefruit

نام علمی        Citrus paradisi

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

دلیل اینكه این میوه را گریپ فروت می نامند یان است كه میوه آن مانند انگور بصورت جمعی تا دوازده تا بر روی شاخه می روید . این میوه كه یكی از مركبات می باشد بیشتر از 4000 سال پیش در هنئ و مالزی كاشته می شده است ولی تا قرن شانزدهم میلادی در دیگر كشورها ناشناخته مانده بود تا اینكه اسپانیائیها آنرا به كشورهای دیگر بردند .

جالب است كه بدانید آمریكا 97% مصرف گریپ فروت دنیا را تامین می كند و تنها ایالت فلوریدا  و تگزاس با هم 90% گریپ فروت آمریكا را تولید می كنند .

درخت گریپ فروت به اندازه درخت پرتقال و ارتفاع آن تا 12 متر می رسد برگهای آن سبز و گل آن سفید است . میوه گریپ فروت درشت تر از پرتقال و پوست آن هنگامیكه رسیده باشد نازك و برنگ زرد روشن است . اگر در چیدن گریپ فروت تاخیر شود پوست آن كلفت شده و قسمت سفیدی زیر پوست ضخیم می شود و مقدری از آب خود را از دست می دهد . گریپ فروت رسیده برد و طعم آن ترش و شیرین و كمی تلخ می باشد . نوعی از گزیپ فروت كه در شمال ایران می روید چون داخل آن قرمز رنگ است به آن توسرخ می گویند .

گریپ فروت در حال حاضر در چین ، هند ، خاورمیانه و در ایران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده می شود.

گریپ فروت در تمام طول سال در بازار وجود دارد ولی  فصل آن از ژانویه تا می می باشد .

تركیبات شیمیایی:

گریپ فروت منبع غنی ویتامین C و B1 می باشد . پوست گریپ فروت دارای مقدر زیادی پكتین است مهمترین تركیبات شیمیایی گریپ فروت ناری گین ، لیموئین ، سسكی ترپین ، آلدئید ، ژرانیول و كادینین می باشد .

در صد گرم گریپ فروت مواد زیر موجود است

انرژی                      30 كالری

آب                         88 گرم

پروتئین                   0/3 گرم

چربی                    0/13 گرم

كلسیم                 11/5 میلی گرم

فسفر                   12 میلی گرم

پتاسیم                 130 میلی گرم

آهن                     0/2 میلی گرم

ویتامین آ               1 واحد

ویتامین ب 1          0/02 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/01 میلی گرم

ویتامین ب 3         0/01 میلی گرم

ویتامین  ث           30 میلی گرم

گریپ فروت یك میوه اسیدی است و بهتر است كه آنرا همراه دیگر مركبات مصرف كرد و هنگامیكه آنرا می برید زود آنرا مصرف كنید زیرا در اثر ماندن مواد موثر خوردا از دست داده و تلخ می شود .

گریپ فروت از لیمو ترش كمتر اسیدی است بنابراین آنهائیكه نمی توانند از لیمو ترش استفاده كنند بهتر است كه این میوه را بجای لیمو ترش مصرف كنند .

خواص داروئی:

 

1)گریپ فروت چون دارای كالری كمی است نوشابه بسیار خوبی برای آنهایی است كه می خواهند وزن كم كنند و لاغر شوند . گریپ فروت از پرتقال كمتر قند درد .

2)گریپ فروت تمیز كننده بدن از مواد سمی است و این مواد را سریعا دفع می كند و دلیل آن این است كه هنگامیكه از گریپ فروت استفاده می كنید بعلت دفع مواد زائد ممكن است اسهال تولید شود.

3)گریپ فروت داروی خواب است . اگر می خواهید خواب خوش و سنگین داشته باشید یك گریپ فروت و یا آب آنرا گرفته قبل از رفتن به رختخواب آنرا بخورید .

4)گریپ فروت ضد سرمخوردگی است و تب را پائین می آورد در هنگام سرمخوردگی و تب آب گریپ فروت بنوشید .

5)گریپ فروت بدلیل ترش بودن ترشح اسید معده را بیشتر می كند پس باید آنرا قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحریك كرده و غذا را زودتر هضم نماید .

6)آنهائیكه كلیه و مثانه و كیسه صفرایشان سنگ تولید می كند حتما باید گریپ فروت بخورند زیرا گریپ فروت از درست شدن سنگ جلوگیری می كند .

7)مهمترین كاربرد گریپ فروت برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است و گریپ فروت شفابخش قلب است زیرا كلسترول را پائین آورده و رگها را از وجود چربیها و مواد رسوب كرده پاك می كند و پیشرفت تصلب شرائین را متوقف می سازد .

تحقیقاتی كه جدیدا روی بیماران مبتلا به كلسترول بالا انجام شده است نشان داده است كه مصرف 2 عدد گریپ فروت در روز كلسترول خون را بطور متوسط 10% پائین می آورد و حتی مقدر HDL  را كه چربی مفید است بالا می برد . بنابراین كسانیكه مبتلا به عارضه كلسترل بالا هستند باید گریپ فروت را با پوست مصرف كنند زیرا پكتین و ویتامین P در قسمت  سفیدی پوست گریپ فروت وجود دارد .

8)خوردن دو عدد گریپ فروت در روز احتمال حمله قلبی را بنحو بارزی كاهش می دهد بنابراین كسانیكه در خانواده شان سابقه قلبی و بیماری قلبی وجود دارد حتما باید از گریپ فروت استفاده كنند .

9)تحقیقاتی كه در روی خوكها انجام گرفته نشان داده است كه گریپ فروت در سلامتی شریانها اثر معجزه آسائی درد . دانشمندان به یك دسته از خوكها غذاهای چرب ولی همراه با پكتین گریپ فروت دادند و به دسته دیگر بدون پكتین گریپ فروت . دسته اول عمر بیشتر داشته و بعد از تشریح جسد آنها بهیچ وجه اثری از تصلب شرائین مخصوصا در شریانهای اكلیلی قلب و آئورت دیده نشد در حالیكه دسته دوم كه فقط غذاهای چرب مصرف كرده بودند مبتلا به تصلب شرائین و كلسترل بالا شده بودند .

دانشمندان ژاپنی چند سال پیش آزمایشهائی در مورد اثر گریپ فروت روی سرطان بر روی موشها انجام دادند . به موشهائی كه مبتلا به سرطان بودند عصاره گریپ فروت تزریق كردند و با كمال تعجب مشاهده نمودند كه رشد غده سرطانی در آنها متوقف شد و پس از چندی همه آنها بهبود یافتند . آنها نتیجه گرفتند كه در گریپ فروت و مخصوصا در پوست آن ماده ضد سرطان وجود دارد .

10)هسته گریپ فروت نیز خواص بسیاری درد زیرا میكرب كش ، ضد قارچ و ضد Yeast است البته عصاره هسته گریپ فروت بصورت قرص و كپسول در فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها موجود است می توانید خریدری كرده و مصرف كنید و یا اینكه هسته های گریپ فروت را جمع آوری كرده و خشك كنید سپس در داخل آسیاب برقی ریخته و پودر كنید و هر روز مقدر یك قاشق چایخوری از آنرا با آب میل كنید یا اینكه همانطوریكه گفته شد همه گریپ فروت را با پوست سفید آن دو هسته آن در داخل مخلوط كن برقی ریخته و مصرف كنید.

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

گریپ فروت را نباید بهمراه تعدادی از داروها خورد زیرا اثر آنها را چند برابر می كند مثلا كسیكه داروی فشار خون مصرف می كند اگر آنرا با گریپ فروت بخورد اثر دارو زیادتر شده و شخص فشار خونش بشدت پائین می آید و خطرناك است.




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox