تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - باقلا
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

باقلا     Faba bean

نام علمی     Faba vulgaris

 

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

باقلا گیاهی است علفی و یكساله كه ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر می رسد . برگهای آن متناوب و مركب است كه دارای برگچه هایی بشكل تخم مرغ می باشد . گلهای باقلا درشت و سفید كه دارای لكه های سیاه و یا بنفش است . میوه آن كه همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از كرك بطول تقریبا 12 سانتیمتر است .در هر غلاف تعدادی دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند .

تركیبات شیمیایی:

در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زیر موجود است :

آب                             72 گرم

پروتئین                      8/4  گرم

مواد چرب                   0/4 گرم     

نشاسته                   15/8 گرم

كلسیم                    28 میلی گرم

فسفر                     155 میلی گرم

آهن                       2/2 میلی گرم

سدیم                  40 میلی گرم

پتاسیم                470 میلی گرم

ویتامین آ             220 میلی گرم

ویتامین ب 1         0/3 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/18 میلی گرم

ویتامین ب 3         1/5 میلی گرم

ویتامین ث           30 میلی گرم

ارسنیك             0/02 میلی گرم

ضمنا باقلا دارای ماده ای بنام فیتین Phytine می باشد كه بسیار مغذی است و تقویت كننده بدن است . این ماده كلسیم بدن را تامین می كند باقلا غذای خوبی است برای دوران نقاهت .

خواص داروئی:

باقلا از نظر طب قدیم  ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد

1)دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

2)دم كرده گل باقلا سنگ كلیه را دفع می كند و برای قولنج های كلیوی مفید است.

3)جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.

4)جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم درد .

5)از جوشانده باقلا برای درمان نقرس استفاده كنید.

7)باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می كند.

8)برای رفع گرفتگی صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنید و بخورید .

9) برای رفع كوفتگی و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزید و ضمادی را كه بدست می آید روی ورم و كوفتگی قرار دهید .

10)ضماد در باقلا را با شنبلیله و عسل برای نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.

11)جوشانده باقلا شكم روشهای مزمن را برطرف می كند.

12)ضماد باقلا جوش و كورك را می رساند و چرك را خارج می كند.

13)برای درمان تكرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده كنید.

14)جوشانده سر شاخه های باقلا مستی مشروبات الكلی را برطرف می كند.

15)برای رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن باید یك مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب جوشانید و بگذارید كمی سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.

16)نان خوشمزه بمقدر 2% در باقلا بآن اضافه كنید.

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده می كند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانید و آب آنرا دور بریزید . سپس بان مقدری آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند درچین و فلفل بخورید .

مصرف باقلای تازه ممكن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید بكند كه گاهی موجب مرگ می شود بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط كنید . معمولا اشخاصی كه به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یك آنزیم مخصوص هستند.




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox