تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - بادمجان
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

بادمجان    Eggplant

نام علمی  Solanum Melongena

 

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

این گیاه كه بعربی بادنجان نامیده می شود گیاهی است یكساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر می رسد . برگهای آن بیضی شكل با نوك باریك و گلهای آن بنفش رنگ است . میوه این گیاه دراز و باریك و یا گرد ، برنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده می شود .

بادمجان متعلق به خانواده سیب زمینی است از زمانهای بسیار قدیم در هند كشت می شده است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . چین از قرن نهم هجری شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه ودر انگلستان كردند و آنرا بنام كدوی گینه ای مینامیدند .

بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمریكا ، ایالات فلوریدا ، تگزاس ، لویزیانا و نیوجرسی بیشتر محصول بدمجان آمریكا را كشت می كنند .

تركیبات شیمیایی:

همانطور كه در جدول زیر دیده می شود بادمجان دارای ویتامین های A.B.C و مواد معدنی زیادی است .

د صد گرم بادمجان مواد زیر موجود است

انرژی                          30 كالری

آب                             92 گرم

پروتئین                      1/3  گرم

چربی                        0/2 گرم     

نشاسته                   4/6 گرم

كلسیم                    12 میلی گرم

فسفر                      15 میلی گرم

گوگرد                      15 میلی گرم

منیزیم                   12میلی گرم

پتاسیم                 220میلی گرم

آهن                     0/7 میلی گرم

سدیم                  3 میلی گرم

منگنز                   0/2 میلی گرم

روی                     0/3 میلی گرم

مس                    0/1 میلی گرم

ید                        0/002 میلی گرم

بتاكاروتن              0/05 واحد بین المللی

ویتامین ب 1         0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2         0/05 میلی گرم

ویتامین ب 3         0/7 میلی گرم

ویتامین ث            5 میلی گرم

خواص داروئی:

از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است . مهمترین خاصیت آن كم كالری بودن آن است كه غذای بسیار خوبی برای كسانی است كه می خواهند وزن كم كنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد .

1)بادمجان را حتما باید بحالت كاملا رسیده مصرف كرد زیرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائیكه آسم و برونشیت دارند  باعث تحریك این بیماریها می شود.

2)بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد .

3)بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع كم خونی داروی موثری است .

4)بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت .

5)دانه بادمجان ایجاد یبوست می كند .

6)ریشه بادمجان و شاخه های خشك شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و می توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزیها استفاده كرد.

7)بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است .

8)خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می كند و شخص را از خطر سكته قلبی محفوظ می درد .

9)بادمجان برطرف كننده یبوست است .

10)برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است .

11)جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.

12)بادمجان مقوی معده است .

13)آب زردرنگی كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشك كردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی كه دست و پایشان مرتب عرق می كند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.

14)اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمیر كنند و به زگیل بمالند زگیل كنده خواهد شد .

15) از بادمجان می توان به عنوان مسكن برای تسكین در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدین طریق كه باید بادمجان را در فر بگذارید كه نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد بمقدر نصف این مقدر آب به آن شكر قهوه ای اضافه كنید آنرا هم بزنید و بنوشید

16)با تحقیقاتی كه جدیدا روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده نتیجه گرفته اند كه بادمجان دارای یك ماده ضد تشنج است كه در درمان بیماری صرع اثر بسیار خوبی درد . بنابراین اشخاصی كه تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند.

طرز استفاده:

بادمجان دارای آلكالوئیدی بنام سولانین Solanine می باشد كه ممكن است در معده های ضعیف ایجاد آلرژی و مسمومیت كند . بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج كرد و بهترین طرز پخت است كه خانم های ایرانی درست می كنند . یعنی بادمجان  را باید پوست كند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلای آنرا نمك پاشید تا آب آن كه زرد رنگ و محتوی سولانین است خارج شود ، سپس آنرا فشار داده و پخت .

البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز كردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده های ضعیف مناسب نیست .

مضرات :

بادمجان با همه خواصی كه گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصیكه بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می كند . اینگونه اشخاص اگر می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت  و روغن و یا سركه بپزند و بخورند .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox