تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - ذرت
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

ذرت                Corn  

نام علمی        Zea mays

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

ذرت كه بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یكساله و یك پایه دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.

ذرت گیاه بومی آمریكای مركزی و مكزیك است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .

برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده كه مركب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشكیل شده در كنار برگ های ذرت قرار درد .

غشایی كه روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های كروی شكل ذرت در اطراف محور مركزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

تركیبات شیمیایی:

رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :

انرژی                       350 كالری

آب                           13 گرم 

پروتئین                     9 گرم

چربی                      4 گرم

مواد نشاسته ای       72 گرم

كلسیم                    22 میلی گرم

سدیم                     1 میلی گرم

پتاسیم                   285 میلی گرم

فسفر                     265 میلی گرم

آهن                       2 میلی گرم

ویتامین آ                 490 واحد

ویتامین ب 1           0/4 میلی گرم

ویتامین ب 2            0/12 میلی گرم

ویتامین ب 3            2/2 میلی گرم

ارسنیك                  30 میلی گرم

كاكل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و كلسیم می باشد .

در صد گرم كاكل ذرت مواد زیر موجود است :

گوگرد                        2/8 میلی گرم

كلر                          3/6 میلی گرم

فسفر                     5/2 میلی گرم

سیلیسیم               4 گرم

آهن                       0/06 میلی گرم

كلسیم                   1/7 میلی گرم

منیزیم                    1/4 میلی گرم

سدیم                   0/2 میلی گرم

پتاسیم                 26/5 میلی گرم

همانطور كه در جدول بالا مشاهده می شود كاكل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است كه كاكل ذرت ادرار آور است .

خواص داروئی:

خواص درمانی ذرت

 ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می كنند .

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است "

1)پماد ذرت خشك كننده زخم ها می باشد .

2)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.

3)استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگی دندان جلوگیری می كند .

4)روغن ذرت كلسترول خون را پائین می آرود .

5)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.

خواص درمانی كاكل ذرت

 كاكل ذرت را قبل از رسیدن كامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشك می كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه ای پیدا می كند .

برای درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدر 30 گرم از آنرا در یك لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می كنند .

1-دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراری است .

2-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسكین می دهد .

3-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .

4-كاكل ذرت بطور كلی دستگاه ادراری را تمیز می كند .

بغیر از كاكل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .

1)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.

2)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده كنید .

3)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .

4)جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بین می برد .

5)در قدیم برای معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده می كردند .

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox