تبلیغات
طبیعت بی جان نیست ... - نارگیل
 
به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست

نارگیل                   Coconut

نام علمی      ‍Cocos nucifera

تركیبات شیمیایی

خواص داروئی طرز استفاده مضرات

كلیات گیاه شناسی

نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آُسیا كشت می شده است . در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوائی وجود دارد .

مردم اقیانس آرام نارگیل را بعنوان یك غذای اصلی مصرف می كنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده می برند . ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد كه می گوید هر كس كه درخت نارگیل می كارد برای خودش و برای بچه هایش ،‌لباس ،‌ظرف ،‌نوشابه ،‌غذا و خانه درست می كند .

نارگیل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومینیكین به كانادا وارد می شود .مقدر بسیار كمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود كه به مصرف داخلی می رسد

نارگیل درختی است كه بطور قائم بالا می رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا یك متر می رسد

برگهای آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مركب از چند برگچه باریك و دراز است . طول برگچه ها حدود یك متر می باشد . رنگ ها سبز روشن است

میوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است .

میوه نارگیل كروی شكل است كه قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشكل  از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد . در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود كه چشم های نارگیل نامیده می شود . برای استفاده از مایع داخل نارگیل كه شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوك تیزی باز كرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چكش آنرا بشكنید و ا گوشت داخل آن استفاده كنید . البته می توانید بعد از بیرون كشیدن شیر ، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل خود را بشكند .

درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عد  نارگیل می دهد . نارگیل هنگامیكه نارس است مقدر یبشتری شیر دردولی بتدریج میوه می رسد مقدرشیر آن كمتر می شود .

برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب كنید كه سنگین باشد ضمنا آنرا تكان دهید كه صدای شیر داخل آنرا بشنوئید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما كهنه است و یا اینكه شیرش بیرون آمده و هوا كشیده و خراب شده است .

تركیبات شیمیایی:

گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اكسیداز و كاتالاز  می باشد .

در شیر نارگیل اسید های آمینه  مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ،‌لیزین ف تایروزین ،‌تریپتوفان ، پرولین ،‌لوسین و آلانین موجود است .

در صد گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است

انرژی                              350 كالری 

آب                                 50 كالری

پروتئین                          3/5 گرم

چربی                          35 گرم

مواد نشاسته ای          9 گرم

كلسیم                      12 میلی گرم

پتاسیم                     250 میلی گرم

سدیم                      25 میلی گرم

فسفر                       95 میلی گرم

آهن                        1/8 میلی گرم

ویتامین ب 1           0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2        0/02 میلی گرم

ویتامین ب 3        0/5 میلی گرم

ویتامین ث          3/2 میلی گرم

همانطور كه گفته شد به مایعی كه در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود . ولی باید اضافه كرد كه با له كردن و چرخ كردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید كه بان شیر نارگیل گفته می شود . و در اكثر مورد منظور از شیر نترگیل شیر است كه از گوش نارگیل گرفته می شود .

شیر نارگیل یك غذای كامل است كه می توان آن را با شیر مدر مقایسه كرد

آب                                 65  گرم

پروتئین                          3/2 گرم

چربی                            25  گرم

مواد نشاسته ای              5 گرم

كلسیم                       16 میلی گرم

فسفر                       100 میلی گرم

آهن                         1/5 میلی گرم

ویتامین ب 1             0/03 میلی گرم

ویتامین ب 2            0/01 میلی گرم

ویتامین ب 3           0/8 میلی گرم

ویتامین ث             2 میلی گرم

خواص داروئی:

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و شیر نارگیل كمی گرم و مرطوب است

1)نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق كننده است

2)حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد

3)برای خوشبو كردن دهان مفید است

4)ضعف كبد را درمان می كند

5)برای برطرف كردن بواسیر مفید است

6)ادرار را زیاد می كند

7)درد مثانه را رفع می كند

8)زخم های بدن را مدا.ا می كند

9)كرم معده و روده ، مخصوصا ركم كدو را از بین می برد

10)برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است

11)ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است

12)ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های كبدی مانند یرقان مفید است

13)دم كرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است

14)برای دفع سنگ كلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط كرده و بنوشید

خواص شیر نارگیل

1-شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است

2-برای رفع اسهال خونی مفید است

3-برای برطرف كردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده كنید

4-شیر نارگیل ضد سم است

5-برای پائین آرودن تب مفید است

6-برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است

خواص روغن گوشت نارگیل

روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید

1-برای معالجه بیماریهای پوستی بكار می رود

2-حافظه و هو ش را تقویت می كند

3-درد مثانه را رفع می كند

4-كرم كدو و ركمهای دیگر روده را دفع می كند

5-در درمان كمر درد موثر است

6-معالج بواسیر است

7-محرك نیروی جنسی است

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می كند بنابراین بهتر است با شكر خورده شود

چون نارگیل گرم است ممكن است در گرم مزاجان اشكالاتی تولید كند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش ، لیمو و یا هندوانه بخورند . خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشكالی تولید نمی كند  .




درباره وبلاگ:



آرشیو:


آخرین پستها:


پیوندها:


پیوندهای روزانه:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


ابر برچسبها:


آمار وبلاگ:







The Theme Being Used Is MihanBlog Created By ThemeBox